Korting
 

Exclusieve Italiaanse sieraden

"De naam Italië heeft magie in zijn lettergrepen." Mary Shelley

Doges Pendant (gold)
A stunning, elaborate, pendant style necklace
€129.99
Honeycomb Bracelet
Sterling silver with enamel and zirconia honeycomb
€87.99
Fortuna Bracelet
Bold bracelet with strong colours
€67.25
Doges Necklace (gold)
A stunning, elaborate, short necklace
€324.50
Doges Brooch (gold)
A stunning, elaborate, brooch resembling a 'rose window'
€193.45
Bee & Honeycomb Necklace
Gold plated sterling silver necklace
€109.99

Net als veel van de mooiste dingen in het leven, loopt Italië al lang voorop op het gebied van sieradenontwerp en -productie. We hebben een selectie exclusieve Italiaanse sieraden, waaronder kettingen, hangers, armbanden, oorbellen, ringen en broches.

Kettingen

Hangers

Armbanden

Oorbellen

Ringen

Broches

Klik hier om al onze sieraden producten te bekijken

Over Italiaanse sieraden

Handgemaakte sieraden, exclusieve Italiaanse sieraden, luxe sieraden Italië, Italiaanse kunstjuwelen
Prachtig mooie Italiaanse sieraden

Exclusieve Italiaanse sieraden

  • Gouden kettingen
  • Sterling zilveren kettingen
  • Charms
  • Kettingen
  • Hangers
  • Armbanden
  • Ringen
  • Broches

Vanaf de vroege Etruskische periode via de Griekse invloed tot het hoogtepunt van het Romeinse rijk, werden luxe gouden sieraden zeer gewaardeerd in de Italiaanse samenleving. Tijdens de Middeleeuwen werden kunstsieraden het exclusieve eigendom van de kerk en de koninklijke hoven, maar ze werden weer populair tijdens de Renaissance in Toscane.

Veel van de grote meesters van Italiaanse kunst, zoals Donatello, Brunelleschi en Botticelli, zijn allemaal opgeleid als goudsmid bij de beroemde goudsmidgilden die in Florence waren opgericht. Het was tijdens deze periode dat edelstenen op grotere schaal beschikbaar kwamen en het ontwerp en de productie van exclusieve Italiaanse sieraden werd fantasievoller en ingewikkelder dan ooit. Door het openen van de grote handelsroutes werd Italië een van de belangrijkste producenten van luxe sieraden ter wereld.

Het hart van de moderne Italiaanse sieradenproductie is de stad Vicenza in de noordelijke regio Veneto. Het is de thuisbasis van enkele van de meest invloedrijke sieradenontwerpers ter wereld, en is ook een centrum van uitmuntendheid in de productie van gouden en sterling zilveren sieraden.

Tegenwoordig is de industrie booming, met meer dan 10.000 bedrijven die kunstjuwelen produceren in Italië, meer dan 40.000 mensen in dienst hebben en 500 ton fijn goud en 1.500 ton zilver per jaar gebruiken.

Pijltje omhoog