Italiaanse niet-leren tassen, eco-duurzame, niet-leren tassen uit Italië

"We erven de aarde niet van onze voorouders; we lenen het van onze kinderen." Indiaans spreekwoord

Cotton Canvas & Leather Handbag
Nastro Large (smoke)
Cotton Canvas & Leather Handbag
€230.00
Light and Spacious Lycra Handbag
La Miss Jeans
Light and Spacious Lycra Handbag
€150.00
Leather, Cotton & Polyamide shoulder bag
Riviera
Leather, Cotton & Polyamide shoulder bag
€175.00
Cotton Canvas & Leather Handbag
Marina (saffron)
Cotton Canvas & Leather Handbag
€185.00
Small, spacious Lycra Handbag
Petite Miss Jeans
Small, spacious Lycra Handbag
€105.00
Silky fabric, trapezium handbag
Pagodina (coral)
Silky fabric, trapezium handbag
€175.00

Onze collectie Italiaanse niet-lederen tassen

Italiaanse veganistische lederen tassen

Italian Hybrid Bags

Italiaanse strandtassen

Klik hier om al onze Italiaanse niet-lederen producten te bekijken

Over Italiaanse niet-lederen tassen

Italiaanse niet-leren tassen, eco-duurzame, niet-leren tassen uit Italië

Italiaanse niet leren tassen zijn er in alle soorten en maten

Vegan Leather

Onze niet-lederen tassen zijn volledig vegan, dierproefvrij en gemaakt met de beste plantaardige biologische, eco-duurzame materialen op de markt.

Veganistisch leer, of kunstleer, zijn uitdrukkingen die worden gebruikt om eenvoudig materiaal te beschrijven dat eruitziet en aanvoelt als leer, maar is gemaakt van plantaardig en/of kunstmatig materiaal. Het is gemaakt zonder wreedheid jegens dieren en, met het oog op de planeet, in het algemeen milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar.

Over de hele wereld worden verschillende namen en verschillende materialen gebruikt voor leeralternatieven, maar er is zeker een groeiende markt voor de productie van meer natuurlijke, vriendelijkere materialen. Italië loopt stilletjes voorop bij het uitvinden, produceren en gebruiken van veel van deze materialen voor designer tassen van imitatieleer.

Hybride tassen

Een groot aantal van onze tassen is gemaakt van een mix van natuurlijke plantaardige materialen en Italiaans kalfsleer. De reden dat leer wordt toegevoegd, is dat het sterker is en over het algemeen wordt het gebruikt voor de handvatten, riemen en rond alle randen van de tassen. Leer wordt ook gebruikt voor decoratie en een deel van het ontwerp van de tas zal zijn dat het lichaam van hennep, canvas of raffia is en van leer, of vice versa.

We wisten niet goed hoe we deze tassen moesten categoriseren met een mix van materialen, maar uiteindelijk besloten we dat Hybrid Bags precies samenvatte wat ze zijn.

Door leer te gebruiken om zwakke plekken te versterken, kunnen zwakkere materialen worden gebruikt, zoals katoen, zijde, chenille, raffia en wol. Door de combinatie van deze materialen en het leer kunnen seizoensontwerpen veel gevarieerder zijn. Bijvoorbeeld wol of imitatiebont en leer in de winter en katoen of zijde met leren hengsels in de zomer.

Strandtassen

Strandtassen zijn over het algemeen groot om te passen in strandhanddoeken, kleding, water, boeken, zonnebrandolie en alle andere items die u van en naar het strand moet dragen. Ze moeten sterk, licht en gemakkelijk te dragen zijn, hoe vol en zwaar ze ook zijn.

Canvas is een populair materiaal voor strandtassen omdat het uitzonderlijk sterk, slijtvast, waterafstotend en afwasbaar is.

Van oudsher werden de meeste strandtassen gemaakt van stro, maar de laatste jaren zijn strotassen een mode-item geworden en worden ze steeds vaker gezien als een stijlvol accessoire.

Pijltje omhoog